Zebrzydowice.net » Urząd Gminy | Gminne Centrum Informacji | Wiadomości znad Piotrówki | GOK | • Straż Pożarna » OSP Kończyce Małe | OSP Zebrzydowice | OSP Marklowice Górne | • Kino » Piast - [Cieszyn] | • Edukacja » ZS Zebrzydowice | SP Kończyce Małe | SP Marklowice Górne | ZS Kaczyce |   • Zabytki » Zamek Kończyce Małe |  Kościoły » Parafia PWNMP - Zebrzydowice | Parafia PW św. Jozafata Kuncewicza - Marklowice Górne | Parafia PW Narodzenia NMP - Kończyce Małe | Kościół Zielonoświątkowy Zebrzydowice | •  Inne » | Informator | Strona Czarnego | Portal Kaczyc | • Portal » | Siatkówka | Piłka nożna |  Przerzutka | Videorelacje | Fotorelacje | Fotorelacje NOWE! | | zanim skomentujesz

Zobacz temat
Nieoficjalny Portal Gminy Zebrzydowice » Forum Zebrzydowice » Sport
Kto jeszcze czyta ten temat? 1 gość(ci)
 Drukuj temat
Skatepark
pumex
Wyżej  #1 Drukuj posta
Dodany dnia 04-08-2010 14:25
Awatar

Często się udzielam

Data rejestracji: 02/08/2010 08:40

Czy jest tu ktos zaintresowany sparawą skateparku?
Interesuje mnie, czy nawiązła sie jakaś współpraca na płaszczyżnie Gmina - entuzjaści?
Bo jeśli chodzi o komentarz do artykułu to odbieram go mniej więcej tak; Dajemy wam instrukcję pływania i rzucamy was na głęboką wodę. Ratujcie się, wszak macie instrukcję obsługiSmile
Nie ma wzmianki o jakichś następnych ruchach.
A może zaczęło sie coś dziać?
Nie starzeje się ten, kto nie ma na to czasu.
— Benjamin Franklin
Podzielenie się tym wpisem:
Delicious Facebook Google Tweet This

crasher
Wyżej  #2 Drukuj posta
Dodany dnia 05-08-2010 21:03
Awatar

Główny administrator

Data rejestracji: 29/04/2010 10:09

Również jestem ciekawy. Z tego co słyszałem, mają być kolejne akcje, czy tak faktycznie będzie? Czy to tylko słomiany zapał? W Skoczowie dzieciaki nakręciły film, wysłały petycje, przyszły na sesje rady miasta. A jak u nas?
link: http://www.youtube.com/watch?v=Y1OLaHi4kis (film zrobiony przez młodzież skoczowa)

a tutaj artykuł wywiad z Jackiem (kiedyś na ox,pl) http://wiadomosci.ox.pl/wiadomosc,8557,jezdza-ekstremalnie.html
www.zebrzydowice.net
www.ox.pl
www.czynne24.net

www.zebrzydowice.net
sz4kal
Wyżej  #3 Drukuj posta
Dodany dnia 06-08-2010 20:35
Awatar

Nowicjusz

Data rejestracji: 01/08/2010 19:28

Ja bardzo chętnie pomogę w kwestii pozyskania funduszów z UE i rozmów ale to ma być wspólna praca gdzie każdy coś robi a nie tak jak to ogólnie jest 4 osoby się starają reszta tylko czeka aż otworzą skatepark żeby się tam piwa napić... A jeżeli już będzie tak daleko, że skatepark byłby w trakcie realizacji to służę darmową pomocą przy pracach ziemnych miniładowarką (jedynie ropę kupić i można już coś działać) ale tak ja napisałem wyżej niech najpierw chociaż połowa osób wykaże się jakąś aktywnością to wtedy. No i trzeba liczyć że ten skatepark nie powstanie w ciągu miesięcy tylko trzeba liczyć minimum 15 miesięcy od rozpoczęcia pierwszych rozmów i składania wniosków.

Pozdrawiam
sz4kal.

Szprota1993
Wyżej  #4 Drukuj posta
Dodany dnia 07-08-2010 20:48
Awatar

Nowicjusz

Data rejestracji: 07/08/2010 20:40

Ja tutaj mam podzielne opinie. Otóż, wiadomo - Miejsce sportu w Gminie Zebrzydowice jak najbardziej ZALECANE! Lecz druga strona medalu. Na to trzeba mieć fundusze! Dotacje z UE może i się znajdą, ale tego trzeba pilnować z dwóch głównych powodów i setek innych - mniejszych. Po pierwsze, młodzi ludzie będą tam pić, więc wtedy nie będzie to SkatePark ale jakaś tam spelunaGrin Po drugie nasze "kochane dresy" zrobią tam "porządek" po piątkowej imprezie. Więc jeśli SKATEPARK to tylko i wyłącznie w budynku i z OCHRONĄ! Smile Tyle mojej opiniSmile
Piszę poprawnie po polsku!

crasher
Wyżej  #5 Drukuj posta
Dodany dnia 07-08-2010 22:01
Awatar

Główny administrator

Data rejestracji: 29/04/2010 10:09

Myślę, że raczej skatepark nie jest miejscem do picia... Jakoś nie widziałem aby tak się działo w jakimś mieście, Do picia potrzebne są ławeczki, a tam z pewnością takich nie będzie. W sumie za amfiteatrem za chwilę też będzie jak za rządów Kononowicza - nie będzie niczego - domek zniszczony, ławki w nie lepszym stanie. Rozumiem przyjść, siąść wypić piwo, ale żeby niszczyć?
www.zebrzydowice.net
www.ox.pl
www.czynne24.net

www.zebrzydowice.net
krilady
Wyżej  #6 Drukuj posta
Dodany dnia 08-08-2010 10:43
Awatar

SENIOR

Data rejestracji: 31/07/2010 10:46

hihi,to dlatego jest tu wątek "gdzie znajdę ławkę".. ;D

ja też nie uważam,żeby takie miejsce od razu przyciągało tego typu trunki,a przynajmniej żeby od razu z tego zrobiła się melina...nie obawiałabym się tego. Widzę też,że coraz więcej mamy poszanowania dla wspólnego mienia,szczególnie jeżeli ono służy nam i jest po prostu ładne i estetyczne Smile ale wszyscy musimy o to dbać.
Pomysł dobry i myślę,że wart poparcia,zaangażowania i zachodu Smile

pumex
Wyżej  #7 Drukuj posta
Dodany dnia 08-08-2010 14:05
Awatar

Często się udzielam

No bo tak siedziec drugi rok na trawie z tą butelczyną do góry to chyba ciut niewygodnie heheWink

Cienko widzę budowę skateparku, Droga krilady, skoro młodzi ludzie zaczynaja od licytacji- co sie komu należy, dlaczego my sami, czy - żeby było porządne.
Przecież pomoc sie oferuje - (post od sz4kal)
[cytat]Ja bardzo chętnie pomogę w kwestii pozyskania funduszów z UE i rozmów ale to ma być wspólna praca gdzie każdy coś robi a nie tak jak to ogólnie jest 4 osoby się starają reszta tylko czeka aż otworzą skatepark żeby się tam piwa napić...[koniec]
Łatwiej chyba krowę wydoić, ciagnąc ją za ogon, niz zachęcić niektórych młodych do działania. Manifestacje to tak. W tym jestesmy dobrzyWink
Eh, szkoda słów.

— Benjamin Franklin

KeepRolling
Wyżej  #8 Drukuj posta
Dodany dnia 08-08-2010 23:02
Awatar

Nowicjusz

Data rejestracji: 08/08/2010 22:57

Ja i wiele innych osób możemy pomóc w 100%

pumex
Wyżej  #9 Drukuj posta
Dodany dnia 09-08-2010 09:28
Awatar

Często się udzielam

KeepRolling napisał/a:
Ja i wiele innych osób możemy pomóc w 100%

O proszęSmile Zaczyna mi sie podobaćSmile
No dalej, kto jeszcze?
Nie ma sie nad czym zastanawiać, trzeba brać byka za rogi
Nie ryzykuj stu procent Dear KeepRolling Grin, bo bedziesz musiał sam wyorać tę robotę a inni będą na d...yyy... no... na deskach siedzieć i czekaćPfft
— Benjamin Franklin

KeepRolling
Wyżej  #10 Drukuj posta
Dodany dnia 09-08-2010 09:40
Awatar

Nowicjusz

hehe wątpie ;d Jest też z nami dużo dorosłych w większości rodzice, którzy są tego zdania, że jeżdżenie nie na Skateparku jest niebezpieczne Wink

KeepRolling
Wyżej  #11 Drukuj posta
Dodany dnia 09-08-2010 12:28
Awatar

Nowicjusz

We Wtorek o 15:00 w Zamku kolejne spotkanie ws. budowy skateparku na terenie Zebrzydowic !

pumex
Wyżej  #12 Drukuj posta
Dodany dnia 09-08-2010 19:49
Awatar

Często się udzielam

Trzymam kciuki za Konkrety i za realizację tego przedsięwzięcia. Wasi rodzice są wspaniali chcąc Wam pomóc. Ja mogę pyszczyskiem pomagaćPfft No bo jak trzymam te kciuki, to mi nijak łapami pracowaćWink Cieszę się, że coś zaczyna sie dziać wokół skateparku, bo i mnie się tem pomysł bardzo podoba.
Juz to widzę, jak niedowiarkom wyłażą Frown ze zdumieniaSmile
Myślę, że wkrótce dopiszemy skatepark na listę korzystnych zmian na naszym terenie?
Tego Wam z całego serca życzęSmile
Interesuje mne jeszcze gdzie chcielibyście usytuować ten obiekt?
To ma być obiekt kryty, czy odkryty?
Czy w jutrzejszych rozmowch wezmą udział przedstawiciele Urzędu Gminnego?
Poczekam na odpowiedz do jutra. Jutro dajcie znać jak było?
Życzę owocnych rozmów.
— Benjamin Franklin

KeepRolling
Wyżej  #13 Drukuj posta
Dodany dnia 11-08-2010 08:51
Awatar

Nowicjusz

Pospisy pozbierane, ale jeszcze to nie to Wink Dlatego za niedługo kolejna akcja !
http://c.wrzuta.p...wno_prawda

Poleć ten wątek
Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Tweet This
URL:
Facebook - Lubię To:

Przejdź do forum:

Foto dnia:

Pałac w Zebrzydowicach z lotu ptaka. Fot: Mariusz Jaszczurowski
dodano: 2022-10-25 12:16:49
>>>Zobacz poprzednie zdjęcia

Pogoda dla Gminy Zebrzydowice:
Godzina po godzinie Na 16 dni

Jakość powietrza Kończyce Małe

Jakość powietrza Kaczyce:

Jakość powietrza Zebrzydowice:

Jakość powietrza: Marklowice Górne

Zgodnie z art. 173 Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że odwiedzana strona korzysta z plików cookies. W związku z powyższym użytkownik strony może domyślnie ustawić w przeglądarce poziom, czy, ile i jakie chce cookies. Brak takich ustawień będzie świadomym aktem woli i akcetpacji plików cookies.

Pomysł, prowadzenie, ciężka praca, wykonanie: Crasher, pomoc i takie tam Czarny, manio (nowe skrypty i inne), sponsor serwisu firma ALARMADI
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, powielanie i wykorzystywanie części lub całości informacji, zdjęć, grafik, kodów i innych
zawartych na stronie http://www.zebrzydowice.net w formie elektronicznej lub jakiejkolwiek innej bez zgody autora zabronione.
(C) 2003 - 2019.

Nasi przyjaciele na facebooku:

Portal www.zebrzydowice.net na Facebook

88,187,347 unikalne wizyty