Zebrzydowice.net » Urząd Gminy | Gminne Centrum Informacji | Wiadomości znad Piotrówki | GOK | • Straż Pożarna » OSP Kończyce Małe | OSP Zebrzydowice | OSP Marklowice Górne | • Kino » Piast - [Cieszyn] | • Edukacja » ZS Zebrzydowice | SP Kończyce Małe | SP Marklowice Górne | ZS Kaczyce |   • Zabytki » Zamek Kończyce Małe |  Kościoły » Parafia PWNMP - Zebrzydowice | Parafia PW św. Jozafata Kuncewicza - Marklowice Górne | Parafia PW Narodzenia NMP - Kończyce Małe | Kościół Zielonoświątkowy Zebrzydowice | •  Inne » | Informator | Strona Czarnego | Portal Kaczyc | • Portal » | Siatkówka | Piłka nożna |  Przerzutka | Videorelacje | Fotorelacje | Fotorelacje NOWE! | | zanim skomentujesz

Zobacz temat
Nieoficjalny Portal Gminy Zebrzydowice » Forum Zebrzydowice » O wszystkim i o wszystkich
Kto jeszcze czyta ten temat? 1 gość(ci)
 Drukuj temat
Basen pływający na stawie Młyńszczok
krilady
Wyżej  #1 Drukuj posta
Dodany dnia 20-08-2010 09:16
Awatar

SENIOR

Data rejestracji: 31/07/2010 10:46

Ciągle widzę dosyć zawziętą dyskusję na ten temat na Shoutboxie,jedni bronią tego i cieszą się,że w ogóle coś takiego mamy,a inni psioczą ile mogą...
Należę do grupy,która się cieszy z dodatkowych atrakcji w naszej gminie Smile pamiętam jak kiedyś się mówiło,że w Goczałkowicach można byłoby zrobić coś takiego (kąpielisko + łódki) i nikt nie pomyślał,że i my moglibyśmy mieć to u siebie tak blisko..
Myślę,że jak ktoś nie chce to nie musi się kąpać a może skorzystać z rowerka czy łódki,a i przynajmniej jest gdzie z kocem na piknik przyjść... Dla mnie pomysł i wykonanie bomba! Smile
Podzielenie się tym wpisem:
Delicious Facebook Google Tweet This

crasher
Wyżej  #2 Drukuj posta
Dodany dnia 20-08-2010 21:32
Awatar

Główny administrator

Data rejestracji: 29/04/2010 10:09

Ja mam wrażenie, że niektórzy myślą, że władza jest po to, by mieszkańcom robić na złość. Że urzędnicy nie robią przez całą "szychtę" nic innego jak tylko knują, co zrobić aby obywatelom uprzykrzyć życie... Wink ale tak już na poważnie - basen? spoko, kolejna atrakcja, ja osobiście wolałbym się okąpać bezpośrednio w stawie, ale to moje zdanie. Widzę, że korzystającym się podoba. Rowerki i Żagłóweczki piękna sprawa - przydałaby się szkółka żeglarska! Żaglówki wyglądają pięknie na naszym stawie. Uważam, że najlepsze jest w tym to, że mamy wybór - iść na basen kryty, czy na basen na stawie... a 10 lat temu wybór był - jechać do Jastrzębia czy do Cieszyna... no i Karwina też była jednak trzeba uważać na czeską policję (w Czechach nie wolno parkować na chodnikach) no i Romów , którzy chętnie opiekują się naszymi rowerami i innym dobre w postaci aparatów fot i portfeli.

ps. Jak widzisz do krytykowania na forum po zalogowaniu, to juz mało chętnych jest Smile

Pozdrawiam
www.zebrzydowice.net
www.ox.pl
www.czynne24.net

www.zebrzydowice.net
krilady
Wyżej  #3 Drukuj posta
Dodany dnia 22-08-2010 08:50
Awatar

SENIOR

no,rzeczywiście..za to teraz dyskutują na temat skateparku...i zero jakiejś konstruktywnej myśli... A może ktoś zapoda myśl o jakimś centrum sportowym gdzie będzie można zmieścić różne rzeczy?trudno mi się na ten temat wypowiadać czy rzucać pomysłami,bo się nie znam..
Racja jest,że jak komuś się nie podoba -wracając do tematu- to jest basen w szkole,ale oczywiście nie jest to Gołębiewski,więc się nie będzie podobał...no cóż,tym którzy tak narzekają pozostaje wyprowadzić się i szukać swojej Atlantydy...powodzenia :/
mi tu dobrze i ja tu zostaję Smile

krilady
Wyżej  #4 Drukuj posta
Dodany dnia 22-08-2010 08:54
Awatar

SENIOR

P.S. pomysł ze szkółką - super! Smile może ktoś podchwyci i zrobi coś w tym kierunku? na pewno znajdą się chętni! hehe,biznes już się kroi... Smile

we wszystkim można zobaczyć możliwości tylko trzeba chcieć Smile

kalinka
Wyżej  #5 Drukuj posta
Dodany dnia 23-08-2010 10:48
Awatar

Nowicjusz

Data rejestracji: 23/08/2010 10:43

Ja w takim razie należę do tej drugiej grupy jeżeli chodzi o "pływający basen" . Na prawdę nie poszłabym nigdy się tam wykąpać. Rowerki, żagłówki owszem świetna sprawa ale jako kąielisko... na prawdę obrzydza mnie widok zdechłych ryb. No ale jak widać są też takie osoby którym to nie przeszkadza i pozostaje tu tylko życzyć miłej zabawy Smile

pumex
Wyżej  #6 Drukuj posta
Dodany dnia 23-08-2010 16:39
Awatar

Często się udzielam

Data rejestracji: 02/08/2010 08:40

Szczęściaż nawet nurkując wypływa z rybą w zębachSmile

Naprawdę była zechła? I w basenie pływała? Jakiś szczęściarz ją uśmiercił. Przygryzł za mocnoWink
Miał pecha, nie spełnią sie jego trzy życzeniaSmile))
Nie starzeje się ten, kto nie ma na to czasu.
— Benjamin Franklin

kalinka
Wyżej  #7 Drukuj posta
Dodany dnia 23-08-2010 18:08
Awatar

Nowicjusz

Data rejestracji: 23/08/2010 10:43

No cóż przykro mi Pfft

pumex
Wyżej  #8 Drukuj posta
Dodany dnia 23-08-2010 19:07
Awatar

Często się udzielam

E tam,przykro ci. Widzę jak jęzorem z satysfakcją wymachujeszSmile Pomyśl jednak, jak wygramy, to moze za wygraną filtry do tego basenu zamontują?
Bedzie czysta niebieściutka woda, palmy na brzegu posadzą, dywan ze sztucznej trawy położą, białe leżaki rozłożąSmile Nie bedziemy musieli wyjeżdżać na Lazurowe Wybrzeże, żeby w cudzych wodach kąpieli za walutę zażywać.
Będziemy mieć swoje El DoradoGrin
Kliknij tylko tam gdzie trzebaWink Musimy sie przekonać, a coWink
— Benjamin Franklin

krilady
Wyżej  #9 Drukuj posta
Dodany dnia 24-08-2010 15:56
Awatar

SENIOR

mimo wszystko mamy już trzecie miejsce! Smile
ja też tam się nie kąpię,ale kiedyś się chodziło nad stawy czy nad rzekę i jakoś wszyscy byli zadowoleni..była frajda. I dzisiaj,myślę,też jest. Dla każdego coś miłego Smile dla mnie: rowerki Smile
rybki..no cóż,natura Wink

pumex
Wyżej  #10 Drukuj posta
Dodany dnia 24-08-2010 17:40
Awatar

Często się udzielam

No widzisz? Ja też tak myslę.
Na razie skaczemy z góry w dół. Już pracują moje zaprzyjaźnione foraSmile Tyszanie są w większości, trudno bedzie.
Jak tu obudzić ten naród? MożeAngry Smile

— Benjamin Franklin

krilady
Wyżej  #11 Drukuj posta
Dodany dnia 08-09-2010 21:44
Awatar

SENIOR

mamy 6 miejsce!!! Sad Sad
spróbujmy coś zadziałać! Smile ..może coś się uda wyżej..? mimo,że nie wszystkim się to podoba to jednak jest to jakaś nasza atrakcja i same Zebrzydowice chyba przez to zyskują..? Smile

krilady
Wyżej  #12 Drukuj posta
Dodany dnia 05-03-2011 13:41
Awatar

SENIOR

Przechodziłam dziś koło stawu, woda jeszcze jest zamarznięta...i co widzę? ŚMIECI! Widać co i ile ludzie wyrzucają Sad butelki, paczki po papierosach, opakowania z czekolady, reklamówki... Po co nam taki syf? Przecież są kubły obok - tak ciężko podejść i tam wywalić te śmieci? nie podoba mi się takie coś Sad

traf
Wyżej  #13 Drukuj posta
Dodany dnia 16-03-2011 15:51
Awatar

Często się udzielam

Data rejestracji: 09/05/2010 14:56

crasher napisał(a):
Ja mam wrażenie, że niektórzy myślą, że władza jest po to, by mieszkańcom robić na złość. Że urzędnicy nie robią przez całą "szychtę" nic innego jak tylko knują, co zrobić aby obywatelom uprzykrzyć życie... Wink ale tak już na poważnie - basen? spoko, kolejna atrakcja, ja osobiście wolałbym się okąpać bezpośrednio w stawie, ale to moje zdanie. Widzę, że korzystającym się podoba. Rowerki i Żagłóweczki piękna sprawa - przydałaby się szkółka żeglarska! Żaglówki wyglądają pięknie na naszym stawie. Uważam, że najlepsze jest w tym to, że mamy wybór - iść na basen kryty, czy na basen na stawie... a 10 lat temu wybór był - jechać do Jastrzębia czy do Cieszyna... no i Karwina też była jednak trzeba uważać na czeską policję (w Czechach nie wolno parkować na chodnikach) no i Romów , którzy chętnie opiekują się naszymi rowerami i innym dobre w postaci aparatów fot i portfeli.

ps. Jak widzisz do krytykowania na forum po zalogowaniu, to juz mało chętnych jest Smile

Pozdrawiam

Bo jak coś ktoś potrzebuje
Chwali, a nie krytykuje...Wink

Poleć ten wątek
Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Tweet This
URL:
Facebook - Lubię To:

Przejdź do forum:

Foto dnia:

Pałac w Zebrzydowicach z lotu ptaka. Fot: Mariusz Jaszczurowski
dodano: 2022-10-25 12:16:49
>>>Zobacz poprzednie zdjęcia

Pogoda dla Gminy Zebrzydowice:
Godzina po godzinie Na 16 dni

Jakość powietrza Kończyce Małe

Jakość powietrza Kaczyce:

Jakość powietrza Zebrzydowice:

Jakość powietrza: Marklowice Górne

Zgodnie z art. 173 Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że odwiedzana strona korzysta z plików cookies. W związku z powyższym użytkownik strony może domyślnie ustawić w przeglądarce poziom, czy, ile i jakie chce cookies. Brak takich ustawień będzie świadomym aktem woli i akcetpacji plików cookies.

Pomysł, prowadzenie, ciężka praca, wykonanie: Crasher, pomoc i takie tam Czarny, manio (nowe skrypty i inne), sponsor serwisu firma ALARMADI
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, powielanie i wykorzystywanie części lub całości informacji, zdjęć, grafik, kodów i innych
zawartych na stronie http://www.zebrzydowice.net w formie elektronicznej lub jakiejkolwiek innej bez zgody autora zabronione.
(C) 2003 - 2019.

Nasi przyjaciele na facebooku:

Portal www.zebrzydowice.net na Facebook

88,191,074 unikalne wizyty