Ciągle widzę dosyć zawziętą dyskusję na ten temat na Shoutboxie,jedni bronią tego i cieszą się,że w ogóle coś takiego mamy,a inni psioczą ile mogą...
Należę do grupy,która się cieszy z dodatkowych atrakcji w naszej gminie pamiętam jak kiedyś się mówiło,że w Goczałkowicach można byłoby zrobić coś takiego (kąpielisko + łódki) i nikt nie pomyślał,że i my moglibyśmy mieć to u siebie tak blisko..
Myślę,że jak ktoś nie chce to nie musi się kąpać a może skorzystać z rowerka czy łódki,a i przynajmniej jest gdzie z kocem na piknik przyjść... Dla mnie pomysł i wykonanie bomba!
Ja mam wrażenie, że niektórzy myślą, że władza jest po to, by mieszkańcom robić na złość. Że urzędnicy nie robią przez całą "szychtę" nic innego jak tylko knują, co zrobić aby obywatelom uprzykrzyć życie... ale tak już na poważnie - basen? spoko, kolejna atrakcja, ja osobiście wolałbym się okąpać bezpośrednio w stawie, ale to moje zdanie. Widzę, że korzystającym się podoba. Rowerki i Żagłóweczki piękna sprawa - przydałaby się szkółka żeglarska! Żaglówki wyglądają pięknie na naszym stawie. Uważam, że najlepsze jest w tym to, że mamy wybór - iść na basen kryty, czy na basen na stawie... a 10 lat temu wybór był - jechać do Jastrzębia czy do Cieszyna... no i Karwina też była jednak trzeba uważać na czeską policję (w Czechach nie wolno parkować na chodnikach) no i Romów , którzy chętnie opiekują się naszymi rowerami i innym dobre w postaci aparatów fot i portfeli.
ps. Jak widzisz do krytykowania na forum po zalogowaniu, to juz mało chętnych jest
no,rzeczywiście..za to teraz dyskutują na temat skateparku...i zero jakiejś konstruktywnej myśli... A może ktoś zapoda myśl o jakimś centrum sportowym gdzie będzie można zmieścić różne rzeczy?trudno mi się na ten temat wypowiadać czy rzucać pomysłami,bo się nie znam..
Racja jest,że jak komuś się nie podoba -wracając do tematu- to jest basen w szkole,ale oczywiście nie jest to Gołębiewski,więc się nie będzie podobał...no cóż,tym którzy tak narzekają pozostaje wyprowadzić się i szukać swojej Atlantydy...powodzenia :/
mi tu dobrze i ja tu zostaję
Ja w takim razie należę do tej drugiej grupy jeżeli chodzi o "pływający basen" . Na prawdę nie poszłabym nigdy się tam wykąpać. Rowerki, żagłówki owszem świetna sprawa ale jako kąielisko... na prawdę obrzydza mnie widok zdechłych ryb. No ale jak widać są też takie osoby którym to nie przeszkadza i pozostaje tu tylko życzyć miłej zabawy
E tam,przykro ci. Widzę jak jęzorem z satysfakcją wymachujesz Pomyśl jednak, jak wygramy, to moze za wygraną filtry do tego basenu zamontują?
Bedzie czysta niebieściutka woda, palmy na brzegu posadzą, dywan ze sztucznej trawy położą, białe leżaki rozłożą Nie bedziemy musieli wyjeżdżać na Lazurowe Wybrzeże, żeby w cudzych wodach kąpieli za walutę zażywać.
Będziemy mieć swoje El Dorado
Kliknij tylko tam gdzie trzeba Musimy sie przekonać, a co
Nie starzeje się ten, kto nie ma na to czasu.
— Benjamin Franklin
mimo wszystko mamy już trzecie miejsce!
ja też tam się nie kąpię,ale kiedyś się chodziło nad stawy czy nad rzekę i jakoś wszyscy byli zadowoleni..była frajda. I dzisiaj,myślę,też jest. Dla każdego coś miłego dla mnie: rowerki
rybki..no cóż,natura
No widzisz? Ja też tak myslę.
Na razie skaczemy z góry w dół. Już pracują moje zaprzyjaźnione fora Tyszanie są w większości, trudno bedzie.
Jak tu obudzić ten naród? Może
Nie starzeje się ten, kto nie ma na to czasu.
— Benjamin Franklin
mamy 6 miejsce!!!
spróbujmy coś zadziałać! ..może coś się uda wyżej..? mimo,że nie wszystkim się to podoba to jednak jest to jakaś nasza atrakcja i same Zebrzydowice chyba przez to zyskują..?
Przechodziłam dziś koło stawu, woda jeszcze jest zamarznięta...i co widzę? ŚMIECI! Widać co i ile ludzie wyrzucają butelki, paczki po papierosach, opakowania z czekolady, reklamówki... Po co nam taki syf? Przecież są kubły obok - tak ciężko podejść i tam wywalić te śmieci? nie podoba mi się takie coś
crasher napisał(a):
Ja mam wrażenie, że niektórzy myślą, że władza jest po to, by mieszkańcom robić na złość. Że urzędnicy nie robią przez całą "szychtę" nic innego jak tylko knują, co zrobić aby obywatelom uprzykrzyć życie... ale tak już na poważnie - basen? spoko, kolejna atrakcja, ja osobiście wolałbym się okąpać bezpośrednio w stawie, ale to moje zdanie. Widzę, że korzystającym się podoba. Rowerki i Żagłóweczki piękna sprawa - przydałaby się szkółka żeglarska! Żaglówki wyglądają pięknie na naszym stawie. Uważam, że najlepsze jest w tym to, że mamy wybór - iść na basen kryty, czy na basen na stawie... a 10 lat temu wybór był - jechać do Jastrzębia czy do Cieszyna... no i Karwina też była jednak trzeba uważać na czeską policję (w Czechach nie wolno parkować na chodnikach) no i Romów , którzy chętnie opiekują się naszymi rowerami i innym dobre w postaci aparatów fot i portfeli.
ps. Jak widzisz do krytykowania na forum po zalogowaniu, to juz mało chętnych jest
Pozdrawiam
Bo jak coś ktoś potrzebuje
Chwali, a nie krytykuje...
Podzielenie się tym wpisem:
Poleć ten wątek
Podziel się z innymi:
URL:
Facebook - Lubię To:
Przejdź do forum:
Foto dnia:
Pałac w Zebrzydowicach z lotu ptaka. Fot: Mariusz Jaszczurowski
dodano: 2022-10-25 12:16:49 >>>Zobacz poprzednie zdjęcia
Zgodnie z art. 173 Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że odwiedzana strona korzysta z plików cookies. W związku z powyższym użytkownik strony może domyślnie ustawić w przeglądarce poziom, czy, ile i jakie chce cookies. Brak takich ustawień będzie świadomym aktem woli i akcetpacji plików cookies.
Pomysł, prowadzenie, ciężka praca, wykonanie: Crasher,
pomoc i takie tam Czarny, manio (nowe skrypty i inne), sponsor serwisu firma ALARMADI
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, powielanie i wykorzystywanie
części lub całości informacji, zdjęć, grafik, kodów i innych zawartych
na stronie http://www.zebrzydowice.net w formie elektronicznej lub
jakiejkolwiek innej bez zgody autora zabronione.
(C) 2003 - 2019.